søndag 9. august 2009

Venstre i 2009 - et avisinnlegg

Takk til Fremover for en interessant og relevant lederartikkel fredag 7. august. I det store og hele dekker det greit over Venstres konklusjoner i forhold til regjering. Venstre vil verken gå inn i eller støtte en regjering der FrP har en sentral plass, like lite som vi i utgangspunktet vil gå inn i eller støtte en fortsatt rødgrønn regjering.

Det Fremover imidlertid ikke tar med, er begrunnelsen vår. Lederartikkelen fokuserer først og fremst på at regjeringskabalen er basert på nettopp det, en kabal. Det er den selvfølgelig ikke. Regjeringssammensetningen er basert i første rekke på politikk, og der spiller både en politisk profil og politiske saker inn. For Venstre er det én sak regjeringsdeltakelsen står og faller på: Oljeboring i Lofoten. Venstre kan verken gå inn i eller støtte en regjering som sier ja til å utvinne olje midt i Norges viktigste fiskerifelt, med den risikoen og det inntektstapet dette innebærer. Venstre ønsker heller ikke at Norge skal gjøre seg fortsatt avhengig av olje på bekostning av alternative energikilder. Venstre ønsker fortsatt satsing på vannkraft, vindkraft og bølgekraft, ikke forurensende olje- og gasskraft.

For Venstre er det derfor ikke aktuelt verken å gå inn i eller å være parlamentarisk støtte for en regjering som vil bore etter olje i Lofoten. Når FrP-leder Siv Jensen går ut i Fremover og sier at hun ønsker umiddelbar start på slik utvinning, etterlater ikke dette mye rom for videre dialog.

Vårt alternativ er en borgerlig regjering bestående av Høyre, KrF og Venstre. En regjering som sier ja til valgfrihet, kunnskapsskole og miljø, og Nei til oljeboring i Lofoten! Om FrP og andre partier ønsker å støtte dette, eller å gå inn for fortsatt rød(grøn)t styre i Norge, blir det opp til dem å avgjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar